Assortiment
Tijdens de Proefschrift Italiaanse Huiswijncompetitie 2014 zijn twee wijnen van ons Zuid-Italiaanse wijnhuis Cantine Due Palme als winnaars uit de selectie gekomen. Dat vieren we hier met recepten van Italiaanse gerechten die perfect passsen bij deze verrukkelijke wijnen.
Heerlijke stoof van botergaar kalfsvlees, het frisse zoetzuur van tomaat en een pittig
accent van de citrusrasp.
De zwoele, tikkeltje kruidige smaak van de Negroamaro del Salento,
Domiziano maakt het geheel nog iets voller van smaak.
Hoofdgerecht: 4 personen
Bereiden
1. Ontvel de tomaten. Ontpit ze en snijd het vruchtvlees in stukjes.
2. Meng de bloem en oregano door elkaar. Wrijf het vlees in met zout en peper en rol de schenkels daarna door de bloem.
3. Verhit de olie in een braadpan en bak de schenkels rondom bruin. Voeg de gesnipperde ui toe en laat meefruiten totdat de ui goudgeel is. Schenk de wijn erover en laat deze op hoog vuur inkoken. Voeg de tomaat, tomatenpuree, bouillon, knoflook, tijm en laurier toe. Laat de schenkels met de deksel op de pan 1½ uur stoven.
4. Haal de tijm en laurier uit de stoof. Bestrooi met citroenen sinaasappelrasp (=gremolata) en laat nog 5 minuten pruttelen. Serveer met verse pasta.
Verrukkelijk gerechtje waarin de smaken van mals varkensvlees, het hartige van spek, kruidige van salie en zoete van peer worden gecombineerd. De Salento Serre Susumaniello sluit daar met z'n rijpe aroma's en frisse fruitzuren perfect op aan. Tip: blus de saus met een scheut van de wijn. Dat slaat een lekker bruggetje tussen wijn en gerecht.
Hoofdgerecht: 4 personen
Bereiden
1. Knip 6 blaadjes salie heel fijn. Snijd de schnitzels in de lengte doormidden tot 8 repen van ongeveer gelijke grootte. Wrijf het vlees in met fijngeknipte salie, zout en peper.
2. Snijd van de peer over de lengte vier flinterdunne plakken. Smelt de boter met de honing en verwarm totdat de boter licht karamelliseert. Zet het vuur laag. Voeg de peer en salie toe en bak in 10 minuten goudbruin.
3. Verhit intussen 1 eetlepel olie in een grote koekenpan. Bak hierin de pancetta knapperig. Neem het spek uit de pan. Voeg 2 eetlepels olie toe. Bak hierin het vlees in ca. 4 minuten aan beide zijden goudbruin.
4. Leg op elk bord een reep vlees, daarop een plakje pancetta en wat pecorinoschaafsel. Dek af met de rest van het vlees. Garneer met de gakaramelliseerde peer en salie.
5. Blus de karamelboter met 3 eetlepels rode wijn, warm even door en sprenkel de saus over en naast de scaloppine.
Volle, dieprode wijn uit Italië, met een intense geur van rijp fruit, pruimen en vanille. Goed te combineren met stoofschotels en heerlijk bij de barbecue of een romige kaas.
12,80
Vanaf 12 flessen 11,75 per fles
Voordelen eigen account