De man achter het succes van deze rode wijn is Bourguignon en Languedoc-expert Laurent Delaunay. Naast de vakkundige wijnmaker van deze wijn is hij ook verantwoordelijk voor de druivenselectie. Het resultaat is zo goed dat de pauselijke naam Pontificis het etiket siert, met een knipoog naar de beroemde Châteauneuf-du-Pape.
De man achter het succes van deze rode wijn is "master-blender" en Languedoc-expert Nicolas Chebille. Naast de vakkundig wijnmaker van deze wijn is hij ook verantwoordelijk voor de druivenselectie. Het resultaat is zo goed dat het zich in smaak en lengte zou kunnen meten met een alledaagse instap Châteauneuf-du-Pape.
Geniet van de Baron Charcot Réserve Chardonnay, een goudgekleurde wijn met subtiele aroma's van acacia en citrusvruchten. Deze goed gebalanceerde Chardonnay biedt een rijke en elegante smaakervaring, ideaal voor verschillende gelegenheden.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Wietze Snaak
"Je kunt niet iedere dag een dikke Californische Chardonnay nemen of een verfijnde Meursault ( althans als je naar de hoge prijzen kijkt)..." Lees meer
Heerlijke goudgekleurde Chardonnay. Subtiele aroma's van acacia en citrusvruchten komen je tegemoet bij het nuttigen van deze goed gebalanceerde wijn.
de vondst van 2025 uit Languedoc
Oogstjaar: 2024
"Je kunt niet iedere dag een dikke Californische Chardonnay nemen of een verfijnde Meursault ( althans als je naar de hoge prijzen kijkt)..." Lees meer
Verleidelijke, expressieve droge witte wijn met prachtig rijp fruit van granny smith, perzik, passievrucht plus rokerig eiken. Heerlijk fruitig in smaak met opvallend veel diepgang en een opwekkende frisheid. Een knap uitgebalanceerde wijn met verfijning en toast in de finale. Blinkt uit in combinatie met gegrilde visgerechten of schaal- en schelpdieren.
13,95 10,95 per fles
eXcès rosé komt uit het diepe Zuiden van de Languedoc. Heerlijk fruitig, briljante smaak, een waar genot als aperitief en bij een lekker diner.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Wietze Snaak
"Proef de Provence in een Languedoc wijn...en dat lukt met de Exces. In kleur, geur en smaak en zeer betaalbaar. " Lees meer
Heerlijke Merlot - Cabernet Sauvignon van Baron Charcot. Deze wijn heeft een mooi diepe smaak van rood fruit en heeft hierdoor een sterk en elegant smaakpalet.
Aanbeveling van Hubrecht Duijker, Vinpressionist
"Soepele, niet te zware Zuid-Franse Bordeaux blend die werd opgevoed in eiken vaten, vandaar de licht rokerige roosteraroma’s waarmee het fruit van bessen en zwarte vruchten beheerst wordt omlijst, terwijl tevens een blaadje laurier aanwezig is." Lees meer
Goudgele, versterkte Muscat met een intense geur van mandarijn, ananas, nootmuskaat en karamel. Rijk en volzoet van smaak met tropisch fruit en milde zuren. De finale is zwoel met tonen van sinaasappelschil, rozijnen en honing. Heerlijk als digestief, of bij zoet gebak, ijsdesserts of pittige kaas.
Een wijn die spreekt van de Sonsierra Riojana en de landschappen van Alto Najerilla. een uitgebalanceerde combinatie van tempranillo met kleine bijdragen van grenache en maturana. Oude wijnstokken in het glas en een goede rijping die resulteren in een wijn vol fruitige expressie, wendbaar en fris, evenwichtig, met een zachte textuur.
Een 100% witte tempranillo wijn van wijngaarden in Albelda de Iregua en de Montes de Clavijo, gelegen op ongeveer 800 meter boven de zeespiegel die een frisse, zalvende wijn vormen van perfecte rijpheid, zuiver en vriendelijk sap.
Persoonlijke favoriet!
"Daar waar je in Spanje leeft met de temperaturen van de dag, het allemaal niet zo gestroomlijnd hoeft en "netjes" niet op nummer 1 staat heeft het wijngoed Nivarius van Palacios Vinos de Finca mij enorm verrast..." Lees meer
Natuurlijke mousserende wijn gemaakt op een voorouderlijke manier van verse druiven met natuurlijke zuurgraad, zeer langzaam gefermenteerd en rustend op droesem. Een 100% Garnacha Tinta wijn van Alto Najerilla wijngaarden, gelegen op ongeveer 650 meter boven de zeespiegel, die een frisse rosé wijn vormt met fruitige aroma's en zoete zuren.
Aanbeveling van Hubrecht Duijker, Vinpressionist
Oogstjaar: 2022
"Deze bescheiden bruisende, Spaanse rosé is in meer dan een opzicht een bijzondere wijn. Zo kreeg hij zijn belletjes niet volgens de gebruikelijke methoden, maar via een ‘voorouderlijk’, heel natuurlijk procedé waarbij de wijn wordt gebotteld voordat zijn fermentatie is voltooid. Hij gist dus na in de afgesloten fles, en de daarbij ontstane koolzuur geeft ‘m zijn mousse..." Lees meer
Prachtige rode wijn uit een selectie van diverse wijngaarden. De wijn wordt op een traditionele manier gemaakt na een vatting van 10 dagen bij 24 ºC op zoek naar de balans tussen het fruit en de extractie.
Aanbeveling van Hubrecht Duijker, Vinpressionist
"Anno 1999 voegde Javier Palacios een bestaand domein toe aan zijn portfolio, en doopt dit Trus..." Lees meer
Wie fantastische wijnen voor een bescheiden prijs wil drinken is in Puglia aan het juiste adres. Deze prachtige Italiaanse streek in de hak van de laars kent een eeuwenlange wijnbouwtraditie en levert onderscheidende, betaalbare wijnen van traditionele lokale druivenrassen als negroamaro en primitivo.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Wietze Snaak
"Gewoon zo onwijs lekker blijft de wijn die gezonde, rijpe en geconcentreerde negroamaro-druiven laten zien..." Lees meer
Wijnen uit het Zuid-Italiaanse Puglia zijn enorm geliefd. Niet verwonderlijk want de streek produceert heerlijk rijpe, zondoorstoofde wijnen van traditionele lokale druiven met veelal een sympathieke prijs voor de opvallende kwaliteit.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Wietze Snaak
"Prima primitivo. Deze druivensoort die we ook kennen onder de naam Zinfandel (Californië) laat zich in het warme zuiden van Puglia het beste zien..." Lees meer
Prachtige, volrode wijn. In de geur aroma's van rijp donker fruit, kruidigheid en luxe eikenhout. De smaak zet vol en zijdezacht in en heeft een lange finale. Combineert goed met kruidige gerechten zoals stoofschotels maar is ook als begeleider van een stukje kaas of worst heel geschikt.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Wietze Snaak
"Mr. Negroamaro noemen sommige collega's in de wijnwereld mij. Waarom? Omdat ik de negroamaro (boven de merlot) de meest benaderbare druif noem..." Lees meer