Assortiment
Hoofdgerecht 6 à 8 personen - voorbereiden: 25 minuten - stooftijd: 3 uur - bereiden: 15 minuten
Ingrediënten
Verder nodig: een springvorm van 22 – 24 cm diameter, ingevet met boter
Bereiden
Doe de sinaasappels in een pan, zet ze onder water en breng aan de kook. Laat de vruchten zachtjes 2 uur koken. Giet af en laat afkoelen. Trek de schil van de sinaasappels, snijd ze in vieren en verwijder de pitjes.
Pulse het vruchtvlees in de keukenmachine tot een gladde puree. Verwarm de oven voor tot 180 graden. Doe de eieren samen met de suiker, citroenzest en een piepklein snufje zout in een kom en klop met een elektrische mixer tot een dikke, lichtgele vla. Blijf zeker 10 minuten kloppen.
Voeg de sinaasappelpuree en het oranjebloesemwater toe en klop nog heel even. Voeg nu het amandelpoeder en bakpoeder toe en spatel tot alles goed gemengd is. Schenk het beslag in de ingevette springvorm en strijk de bovenkant glad. Schuif hem in het midden van de oven en bak de cake in ongeveer een uur gaar. Check de gaarheid door een satéprikker in het midden te steken – deze moet er droog uitkomen.
Haal de cake uit de oven en laat hem in de vorm afkoelen. Verwijder de vorm en bestuif de cake royaal met poedersuiker.
Harold Hamersma’s wijntip
Een Hongaarse late harvest van de hárslevelűdruif maakt goed poetsen na consumptie van beide nog noodzakelijker dan het al was.
Zoete witte wijn met een rijk aroma van rijpe appel, meloen en perzik. De smaak is volzoet en fris. Heerlijk bij zoete nagerechten met fruit, maar ook geweldig als aperitief met fijne amuses van paté.
Flesinhoud: 500 ml
12,50
Vanaf 12 flessen 11,50 per fles
Voordelen eigen account