Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op druivenras
Zoek op land
Zoek op prijs

Quiche met garnalen

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 g garnalen
  • 250 g zure room
  • 5 eieren
  • 1 pak bladerdeeg
  • 1 bos lente-uitjes
  • 1-2 knoflooktenen
  • ½ bosje dille
  • 1 citroen
  • zout en versgemalen peper

Bereiding:

  1. Was de garnalen en laat ze goed uitlekken in een zeef. Maak de lente-uitjes schoon. Blancheer ze ca. 1 minuut in kokend gezouten water, laat ze afkoelen en trek ze over de lengte uit elkaar. Pel de knoflook en hak ‘m fijn.
  2. Klop de zure room en de eieren, voeg de knoflook toe en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 200° C.
  3. Bekleed een ingevette bakvorm (ø 26 cm) met bladerdeeg. Prik het bladerdeeg op verschillende plekken in met een vork en vouw het aan de randen naar binnen. Meng de lente-uitjes met de garnalen en verdeel ze over de bodem. Giet het eiermengsel er overheen. Bak de quiche 45-50 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Was de dille en dep ‘m droog. Hou een paar takjes apart voor de garnering, hak de rest fijn. Boen de citroen schoon en snij deze in parten.
  5. Bestrooi de gebakken quiche met de gehakte dille, garneer met de apart gehouden takjes en serveer met de citroenparten.

Wijnsuggestie:

Lekker met een droge Weissburgunder of een frisse rosé.

Bronvermelding: Deutsches Weininstitut
  Recept downloaden

Een van de beste Weissburgunders in de betaalbare klasse

Weingut Thörle Rheinhessen Weissburgunder 2023

Jeugdige, geurige droge witte wijn uit Duitsland, met de geur van rijpe appels en een zachte, sappige smaak. Lekker als aperitief, maar ook heerlijk bij frisse salades, asperges en vis.

Perswijn
2022
Perswijn: 4 sterren

Zuiver, jong, wit fruit en citrus, goede zuren, tijd geven
90
James Suckling
2022
JamesSuckling.com: 90 punten

Juicy and animating, but with a healthy structure behind this that becomes ever more prominent at the long, moderately dry and slightly zesty finish.

12,95 per fles

Vandaag besteld, dinsdag in huis
Even geduld a.u.b.