Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op druivenras
Zoek op land
Zoek op prijs

Hachee

Hoofdgerecht 6 à 8 personen - voorbereiden: 25 minuten - stooftijd: 3 uur - bereiden: 15 minuten

Ingrediënten

  • 50 gram boter
  • 1 kilo in blokjes gesneden sucadelapjes of doorregen riblappen
  • 1 kilo in ringen gesneden ui
  • zout, versgemalen peper
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel marmite
  • 6 dl warm water
  • 3 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 5 laurierblaadjes

Bereiden

  • Smelt in een braadpan 50 gram boter.
  • Bak hierin 1 kilo in blokjes gesneden sucadelapjes of doorregen riblappen al omscheppend rondom bruin.
  • Voeg na circa 2 minuten beetje bij beetje 1 kilo in ringen gesneden ui toe.
  • Bak al omscheppend totdat de uien lichtgeel zijn.
  • Bestrooi vlees en ui met zout, versgemalen peper en 1 eetlepel bloem.
  • Doe er 1 eetlepel marmite en circa 6 dl warm water bij, zodat het vlees net onderstaat.
  • Voeg 3 eetlepels azijn, 1 eetlepel suiker en 5 laurierblaadjes toe.
  • Laat alles op laag vuur in ongeveer 3 uur gaar stoven.
  • Schep zo af en toe om. Laat afkoelen. (De hachee wordt extra lekker als hij een dag staat.)

*Hollands met een oosters tintje
Maak de hachee lekker pikant met sambal brandal. Drink er dan een volle, houtgerijpte Chardonnay bij.

*Hollands met een frisse twist

  • Voeg vlak voor het serveren blokjes rinse appel en 2 eetlepels fijngehakte peterselie aan de hachee toe.
  • Breng hem eventueel op smaak met appelcider of appelsap.
  • Probeer er eens een volle Riesling Spätlese of een Grüner Veltliner Smaragd bij.

*Wildhachee
Door in plaats van rundvlees, haas of hert te gebruiken, wordt het een wildhachee. Breng hem op smaak met sinasmarmelade en fijngeraspte sinasschil en schenk er een Rioja Reserva of een Ribera del Duero bij.

Wijn-spijs: Le Champ des Murailles Corbières Classique
Deze middelzware wijn met nuances van rijpe bessen en bramen en een geurige hint van mediterrane kruiden sluit lekker aan bij de kruidigheid van de hachee. Door zijn uitstekende balans past deze elegante Corbières bij allerlei vleesschotels en stevige groentegerechten.


Het bijzonder geliefde visitekaartje van Pierre Bories

Le Champ des Murailles Corbières Camin Nostre Rouge 2021

Volrode, fruitige wijn met nuances van rijpe bessen, bramen en lichte kruiden. De volle smaak is evenwichtig en toegankelijk; uitstekend bij vele vlees- en stoofschotels.

12,90

Vanaf 12 flessen 11,85 per fles

Voor 18:00 besteld, vrijdag in huis
Even geduld a.u.b.