Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op druivenras
Zoek op land
Zoek op prijs

Gestoofd hertenvlees met ras el hanout en sinaasappel

Ingrediënten voor 4-6 personen

  • 1,2 kg hertenpoulet stoofvlees
  • zout en peper
  • 3 el boter
  • 1 el olie
  • 2 uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 bio-sinaasappel
  • 1 el ras el hanout Marokkaans specerijenmengsel
  • 2 el bloem
  • 250 ml rode wijn
  • 500 ml krachtige vleesbouillon

Voor de topping

  • ó bio-sinaasappel alleen de schil, geraspt
  • 2 el walnoten
  • 1 handje peterselie
  • 1 tl ras el hanout
  • 1 snuf fleur de sel
  1. Snijd, indien nodig, het hertenvlees in blokjes. Bestrooi met zout en peper. Verhit de boter en de olie in een stoofpan en bak het vlees er in porties rondom goudbruin in. Pel de uien en snijd in parten. Pel de knoflooktenen. Was de sinaasappel en snijd in partjes. Schep het vlees uit de pan en houd apart.
  2. Fruit de ui en de knoflook ca. 3 minuten in het bakvet. Voeg de ras el hanout toe en meng goed. Bestuif met de bloem en roer goed door elkaar. Bak nog ca. 1 minuut. Voeg de wijn en de vleesbouillon toe en leg het vlees terug in de pan. Stoof het vlees op laag vuur in ca. 3 uur gaar.
  3. Hak voor de topping alle ingredi.nten fijn en meng door elkaar. Strooi de topping vlak voor het serveren over het stoofvlees. Lekker met gekookte aardappels.

Per portie (6): ca. 434 kcal
0 g eiwit · 18 g vet · 12 g koolhydraten

Bronvermelding: Foodies Magazine
  Recept downloaden

Prachtige pure Carignan van Laurent Delaunay

Abbotts & Delaunay Pays d'Oc Les Fleurs Sauvages Vieilles Vignes Carignan
Alleen in webshop

Abbotts & Delaunay Pays d'Oc Les Fleurs Sauvages Vieilles Vignes Carignan 2022

Fraaie, elegante rode wijn met een verfijnde geur van zwarte bes, pruim, vijg, laurier en cederhout. De smaak is zwoel en zacht met zondoorstoofd fruit, mooie fraîcheur en milde tannines.

91
Decanter
2022
Decanter: 91 punten

Restrained nose, showing aromas of dark plums and cherries, with touches of black tea. Smooth texture, ripe and round tannins.
Perswijn
2022
Perswijn: 4 sterren

Donker fruit, braam, pruim, kersen, toast, soepel, zacht, fris zuurtje, toegankelijk, tannine
Perswijn concours
2021
Perswijn Wijnconcours:

Zoet, zwoel, fijn fruit, zuidelijk, rokerig, zacht en fijn, elegant, rijp, hint zoet, milde tannine
9-
Hamersma
2021
De Grote Hamersma: 9-

Een charmante, dartele wijn met veel direct rood fruit, rozemarijn, tijm, fluisterend, inwaaiend, een roostertoontje, de tannines mild gestemd. Iets koeler drinken kan goed.

9,95

Vanaf 12 flessen 9,15 per fles

Voor 18:00 besteld, morgen in huis
Even geduld a.u.b.