De twee Nieuw-Zeelandse wijnen van Clos Marguerite hebben inmiddels een prominente plaats in ons assortiment. Charles van Hove, de Belgisch-Franse oenologue die afstudeerde aan de universiteit van Bordeaux, startte tien jaar geleden met zijn vrouw Marguerite een kleine wijngaard in de wijnstreek Marlborough op het Zuidereiland.
Nieuw-Zeeland is dé nieuwkomer op het gebied van droge witte sauvignon blanc. Met name de wijnen uit de koele maar zonrijke streek Marlborough bezitten een kenmerkend, stuivend aroma van buxus, asperges en granny smith appels. De Sauvignon Blanc van Clos Marguerite is misschien wel het beste wat Nieuw-Zeeland te bieden heeft.
Inmiddels gooit het sympathieke echtpaar ook hoge ogen met de Pinot Noir: een fantastische rode wijn die ongeveer één jaar op kleine eikenhouten fusten rijpt. Deze druivensoort, die gebaat is bij een langzame, gelijkmatige rijping, gedijt immers het best in een koel klimaat. De Bourgogne is hét voorbeeld hiervan. De stijl is elegant en verfijnd met rijp rood fruit en een hint van koffie.
Nieuw-Zeelandse witte wijn met het aroma van citrus en buxus. De smaak is fris en zacht. Lekker als aperitief, maar ook zeer geschikt bij visschotels of aspergegerechten.
Droge witte wijn uit Nieuw-Zeeland, met een krachtig citrusaroma. De frisse smaak komt goed tot z'n recht bij een salade of gegrilde vis. Ook erg lekker als aperitief.
Zeer fraaie rode wijn uit Nieuw-Zeeland, met de geur van vers rood fruit, kersen en eikenhout. De smaak is vol en elegant. Heerlijk bij kalfsvlees, fijn gevogelte of een milde stoofschotel met lamsvlees.