Zuid-Afrikaans wijnbouwcentrum op 60 kilometer ten noordoosten van Kaapstad. Als herkomstgebied is het district Paarl met ongeveer 20% van alle Kaapse wijngaarden het op een na grootste van het land. Binnen het district bestaat er veel variatie aan terroirs, met een warm, maar niet te droog klimaat als gemeenschappelijke noemer. Bij de diverse aanplant springt met name shiraz eruit als de plaatselijke specialiteit. Daarnaast is er ook veel cabernet sauvignon (al dan niet gebruikt voor Bordeauxblends), pinotage, chenin en chardonnay te vinden.
Droge witte wijn uit Zuid-Afrika, met een aroma van citrusfruit en een frisse smaak. Lekker om zo te drinken, maar ook heerlijk in combinatie met een salade met vis.
Smaakvolle, droge witte wijn uit Zuid-Afrika met een krachtig en fruitig aroma. De frisse, evenwichtige smaak combineert heel goed met frisse (vis)salades of gebakken vis.
Volrode wijn uit Zuid-Afrika, die lekker ruikt naar jam-achtig rood fruit. De smaak is fris, soepel en vol. Erg lekker om zo te drinken, maar ook heerlijk bij (gegrild) vlees of gevogelte.