Jaume Llabrés, geboren en getogen op Mallorca, had al een mooi vak: hij restaureerde antiek. Maar hij miste de frisse lucht en de zon op zijn gezicht, en begon de wijngaarden van zijn ouders op te knappen. Die maakten ieder jaar wijn voor familie en vrienden in een klein keldertje in hun huis, Son Prim. Wat begon als hobby werd steeds serieuzer, en inmiddels vallen de wijnen van Jaume Llabrés internationaal in de prijzen.
Jaume beplantte in 1996 de 6 hectare wijngaarden van Son Prim helemaal opnieuw met druivenrassen van betere kwaliteit, zoals merlot, cabernet sauvignon en syrah. Het bedrijf ligt in Sencelles, min of meer midden op het eiland. Het klimaat is heet en droog; jaarlijks valt er zo’n 400 millimeter regen. Vandaar dat Jaume blij is met de kenmerkende rode bodem waar veel klei in zit, naast zand, kalksteen en kiezels. De klei houdt namelijk zowel voedingsstoffen als water vast.
Behalve nieuwe aanplant kwam er ook een nieuwe, praktische en moderne wijnkelder. Maar, benadrukt Jaume, de manier van wijn maken is niet echt veranderd. En het doel ook niet: hij wil wijnen maken die hij en zijn familie zelf graag drinken. Wijnen die lekker robuust en krachtig zijn, maar ook verfijnd en fris.