Palliser Estate bevindt zich in Martinborough, op het zuidelijkste puntje van het noordereiland van Nieuw-Zeeland. Het ligt vlakbij Cape Palliser, zo genoemd door James Cook. Richard Riddiford, de oprichter van Palliser, was een van de eersten om het potentieel van Martinborough als wijnregio te zien.
Begin jaren '80 plantte Richard de eerste druivenstokken aan op het Martinborough Terrace. Het klimaat is er koel en droog, de bodems van leem en rivierkiezels. Inmiddels beslaat het wijngaardareaal van Palliser zo’n 85 hectaren. Daarmee is het domein een van de grotere producenten van de kleine wijnstreek. Palliser bezit zeven wijngaarden, die zich weliswaar op een steenworp afstand van elkaar bevinden, maar onderling verschillen in bodemsoort en microklimaat. Hoewel er diverse druivensoorten aangeplant staan, dankt Palliser z’n reputatie aan z’n Pinot Noirs – pinot noir is dé druif van Martinborough – en Sauvignon Blancs.
Richard overleed in 2016, maar zijn erfgoed is in goede handen bij Pip Goodwin en Guy McMaster. Pip begon in 2004 bij Palliser als wijnmaakster en werkte jaren nauw samen met Richard. Nu zet zij de koers uit van het domein, in de voetsporen van z’n oprichter. Eén van haar projecten is de conversie naar biologische wijnbouw. Zuid-eilander Guy is sinds 2016 aan Palliser verbonden als wijnmaker. Samen zorgen Pip en Guy voor de waarborging van de kwaliteit van de wijnen, die door critici niet voor niets al jaren tot de beste van de streek gerekend worden.