Wijn zonder alcohol? En dan ook nog lekker? Jazeker! Proef de biologische ‘wijnen’ van Le Petit Béret maar. Het zijn weliswaar geen echte wijnen, maar Le Petit Béret is wel verreweg het beste alcoholvrije alternatief dat we tot dusver proefden. Het label is opgericht door drie ingenieurs, die zelf geen van drieën alcohol drinken. Gefrustreerd met het feit dat ze nooit goede, gastronomische alcoholvrije alternatieven voor wijn konden vinden, begonnen ze hun eigen domein. Hun wijngaarden bevinden zich in Béziers, in het hart van de Languedoc-Roussillon. Hier verbouwen ze diverse witte en blauwe druivenrassen en maken daar heerlijke alcoholvrije wijnen van. Omdat ze het druivensap niet laten vergisten, hoeft de alcohol ook niet verwijderd te worden. Bovendien wordt er biologisch en zonder sulfiet of dierlijke producten gewerkt. Dit zorgt voor heel puur en zuiver druivensap. Fris, niet zoet en met onderscheidend druif-profiel is dit een geweldig alcoholvrij alternatief voor wijn. Vraag maar aan ambassadeur én beste sommelier van Frankrijk, Dominique Laporte.