De eerste jonge wijnstokken die in 1968 bij de aanleg van het Domaine de la Tour du Bon in Bandol werden geplant, werden gedoopt met champagne. Een mooie start! Het bedrijf ontwikkelde zich dan ook voorspoedig van bescheiden boerderij tot goedlopend wijndomein, omringd door prachtige tuinen en wijngaarden.
Het bergachtige wijngebied Bandol (ten oosten van Marseille) vormt een soort amfitheater om het havenstadje Bandol heen; de natuur is er indrukwekkend en het droge, hete klimaat wordt verzacht door de invloed van de Middellandse Zee. De wijnboeren hier maken er het tijdens het jaarlijkse wijnfeest een hilarische bedoening van, maar de rest van het jaar zijn ze zeer serieus: er gaat niets boven hun eigen druiven – vooral de kruidige mourvèdre – en hun eigen streek.
Het Domaine de la Tour du Bon, eigendom van de familie Hocquard, is 17 hectare groot en ligt zo’n 150 meter boven zeeniveau. Agnès Henry-Hocquard staat er aan het roer. Ook zij kan enorm lachen, maar is bloedserieus in haar toewijding aan wijngaarden, druiven en wijn. Ze gelooft dat de wijnen de ziel van de streek in zich dragen. Mensen die haar goed kennen, zien echter vooral ook Agnès zelf in haar wijn: een combinatie van kracht, balans en verfijning.