Begin jaren negentig ging het roer om bij Domaine de Beaumalric in Beaumes de Venise, dicht bij Gigondas in de zuidelijke Rhône. Het familiebedrijf kwam toen in handen van Daniel Begouaussel. Als derde generatie en met een frisse kijk op de zaak besloot hij niet langer voor de coöperatie te werken, maar zelf wijnen te gaan maken. Dat doet hij inmiddels op 30 hectare wijngaard, verdeeld over maar liefst tachtig perceeltjes in vaak zeer ruig en steil terrein. Die percelen liggen in vier appellations, waaronder die voor de zoete, witte Muscat de Beaumes de Venise.
De Muscat van Domaine de Beaumalric staat bekend om zijn opwekkende frisheid. Gezien de kenmerken van het domein is dat niet zo vreemd. De wijngaarden hebben bodems van schrale, kalkhoudende klei, wat lichtere wijnen oplevert. Ook ligt het domein op het randje van waar het nog mogelijk is de muskaatdruif rijp te laten worden. Daardoor behouden de druiven hun mooie zuren en aroma’s. Maar bovenal is Begouaussel iemand die niets aan het toeval overlaat. De druiventeelt op zijn bedrijf is sinds 2012 gecertificeerd biologisch. In zijn moderne, brandschone kelder werkt hij met betonnen kuipen en roestvrijstalen tanks. Zo bereikt hij zijn doel van zuivere, aromatische wijnen, verleidelijk zoet en tegelijk elegant.