Wie op jacht is naar Bourgogne die goed, lekker én betaalbaar is, mag blij zijn met het bestaan van bedrijven als de Vignerons de Buxy in de Côte Chalonnaise. Deze coöperatie, ontstaan in 1931, verenigt 120 kleine familiebedrijven. Al snel leverde de samenwerking goede resultaten op. In de jaren veertig moesten de wijnen bij gebrek aan ruimte soms zelfs opgeslagen worden in de tanks van goederentreinen bij het station van Buxy. Een link met de spoorwegen is er nog steeds: een deel van de wijnen rijpt in een oude, verlaten spoortunnel, die in de kalkheuvels van de Côte Chalonnaise is uitgehakt.
In de jaren tachtig deed het bedrijf een belangrijke stap vooruit. De wijnboeren kregen voortaan technische begeleiding in de wijngaard, hun druiven weden voorafgaand aan de oogst gekeurd en ze kregen betaald naar de kwaliteit ervan. Ook in de 21e eeuw blijven de Vignerons de Buxy scherp op de kwaliteit letten. Zo zijn de kelders onlangs grondig gerenoveerd en van de laatste technologische snufjes voorzien.
Onder leiding van oenoloog Alain Pierre worden de druiven van al die verschillende wijngaarden van de leden op passende wijze verwerkt. Pierre maakt de wijnen heel zorgvuldig, zonder poespas, en levert zo een mooi assortiment smakelijke Bourgognes.