Dan bent u bij Jos Beeres Wijnkoperij aan het goede adres. In ons aanbod vindt u twintig wijnen waarin de heerlijke Gamay druif is verwerkt. Alle wijnen van de Gamay druif komen uit Frankrijk en dan in het bijzonder de Beaujolais regio, maar Gamay wijnen uit de Loire zijn te vinden.
Koop uw favoriete Gamay wijn snel en eenvoudig online bij Jos Beeres Wijnkoperij. Al sinds de oprichting in 1879 staat deze zaak voor kwaliteit, service en innovatie. Laat u verrassen door het assortiment.
Bekijk hieronder het assortiment aan Gamay wijnen.
Bij afname van 6 flessen een gratis kalender "het fyne van wyn". Hubrecht Duijker over de Art Nouveau: "Fruitig, sappig en fris, een fles joie de vivre op zijn Frans". En daarmee heeft deze wijn niet veel meer nodig dan de proef op de som te nemen.
Aanbeveling van Hubrecht Duijker, Vinpressionist
"Dit is een serieus goede, zeer smakelijke gamaywijn die met fleshals en –schouders uitstijgt boven het gros van de Primeur wijnen..." Lees meer
Franse rode wijn met de geur van framboos, kersen en iets banaan. De smaak is, afhankelijk van het jaar, krachtig tot soepel. Prima bij lichte gerechten of buiten de maaltijd om.
Deze wijn is gemaakt door wijnboer Bruno Copéret, die het kleine domaine heeft overgenomen van zijn ouders. Eerder bracht hij 100% van de oogst naar de lokale coöperatie van Fleurie.
...het geheim van de CLOS
Oogstjaar: 2021
"..tijdens mijn bezoek aan Bruno en Valerie namen ze mee naar hun "Clos" gelegen midden in het dorp Fleurie..." Lees meer
Deze wijn is gemaakt door wijnboer Bruno Copéret, die het kleine domaine heeft overgenomen van zijn ouders. Eerder bracht hij 100% van de oogst naar de lokale coöperatie van Fleurie.
Helderrode Franse wijn met een krachtig en fris aroma van fijn rood fruit. De smaak is sappig en vol. Heerlijk bij gevogelte, kalfsvlees en gekruide vis. Ook erg lekker om zo te drinken.
Franse rode wijn met de geur van rijpe rode kersen en een evenwichtige, volle smaak. Een wijn met lengte, heerlijk bij kruidige (vlees)gerechten of een fijne kaas.
top of the hill
Oogstjaar: 2022
"Alsof ik een prettige tik van de wieken op mijn tong kreeg bij het proeven van deze wijn..." Lees meer
Franse rode wijn met de geur van rijpe rode kersen en een evenwichtige, volle smaak. Een wijn met lengte, heerlijk bij kruidige (vlees)gerechten of een fijne kaas.
Helderrode Franse wijn met een krachtig en fris aroma van fijn rood fruit. De smaak is sappig en vol. Heerlijk bij gevogelte, kalfsvlees en gekruide vis. Ook erg lekker om zo te drinken.
Flesinhoud: 375 ml
Helderrood van kleur en met de geur van fris en krachtig vers rood fruit: kersen en frambozen. Elegante rode wijn, prima bij gevogelte en kalfsvleesgerechten.
Helderrood van kleur en met de geur van fris en krachtig vers rood fruit: kersen en frambozen. Elegante rode wijn, prima bij gevogelte en kalfsvleesgerechten.
..de tip van Bruno bracht ons naar Dominique
Oogstjaar: 2021
"Stel je eens voor: je bent op een plek die je nog niet als je "broekzak" kent maar toch nieuwsgierig bent..." Lees meer
Op-en-top Beaujolais, met de krachtige geur van vers rood fruit zoals kersen en bramen. De smaak is vol, evenwichtig, fris en elegant en past prima bij gevogelte, pastagerechten of rundvlees.
Deze Gamay is een mooi voorbeeld van de stijl van Tissot. Hij geurt verfijnd naar rijp rood fruit en heeft geen banale snoepjesgeuren, zoals veel andere Gamay. Licht gekoeld is 'ie gastronomisch onverslaanbaar bij een zomerse salade met tonijn, of een winterse pasta met mooie paddestoelen.
Krachtige, iets houtgerijpte Beaujolais-cru van purist Jean-Paul Brun. Indrukwekkend om nu te drinken bij een verfijnde maaltijd, of van te genieten na ongeveer 3 tot 5 jaar flesrijping.
Mooie, rijpe Beaujolais. Helderrood van kleur, fraai van geur met fruittonen van rijpe bramen en een lichte, frisse kruidigheid. De smaak zet vol, evenwichtig en sappig in; de afdronk is aromatisch met een lichte, elegante tannine in de finale.
Robijnrode wijn met een complexe geur van zwarte bes, kers, pruim, salmiak en cacao. Krachtig en vol van smaak met donker fruit, stevige, ronde tannine en een mooie fraîcheur. Lange finale met peper en rokerige tonen. Geconcentreerde, verfijnde Beaujolais die culinair breed inzetbaar is.
Wanneer je denkt aan de Gamay druif dan denk je snel aan de Beaujolais (Primeur). Niet zo gek, want op de derde donderdag van november komt traditiegetrouw de jonge Beaujolais Primeur, gemaakt van de Gamay druif op de markt onder groots spektakel.
De Gamay druif komt oorspronkelijk uit het dorpje Gamay, de druif doet het goed in gematigd warme klimaten en kalkhoudende houdende grond met graniet. Zoals verwacht voldoet de Beaujolais streek aan deze eisen en heeft daarom ook de grootste aanplant ter wereld. Op Frankrijk na wordt de Gamay alleen in op kleine schaal aangeplant in Zwitserland als tweede blauwe druif na de Pinot Noir.
De Gamay is een vroegrijpende druif, vandaar dat de Beaujolais Primeur ook zo vroeg gedronken kan worden. De druif geeft lichte, frisse en fruitige wijnen. Kenmerkend aan wijnen gemaakt van de Gamay druif zijn geur- en smaakelementen van aardbei en framboos. Traditionele Gamay wijnen, die hout gelagerd zijn, komen ook smaken van kersen, zwarte bessen en soms bramen door. Door het lage tannine- en alcoholgehalte zijn de wijnen vaak beperkt houdbaar.