De geschiedenis van de coöperatie Adega de Pegões – iets ten zuidoosten van Lissabon – is nauw verweven met de ontwikkeling van de hele regio. In de jaren vijftig stelde de Portugese regering hier grote stukken land ter beschikking van landarbeiders en liet er onder andere veel druivenstokken aanplanten. En wie wijndruiven teelt, moet ook wijn maken, maar dat is natuurlijk weer een vak apart, en zo werd in 1958 de coöperatie geboren, en wordt er de Ficada wijn geproduceerd.
Portugese rode wijn met een fruitig aroma. De smaak is soepel, vol en fruitig. Deze karaktervolle wijn past heel goed bij geroosterd of gegrild vlees (barbecue!) of stoofschotels.
Heel aromatische en zachte wijn, superverleidelijk. Bloemen, wit fruit, een onmiskenbaar 'druivig' muskaattoontje, bescheiden alcohol, mooie zuren en bitters, een en al rondheid.
Droge Portugese rosé van castelãodruiven, met een sappige, fruitige en elegante smaak. Lekker verfrissend op het terras, maar ook heerlijk bij salades of koude voorgerechten.