Cinsault is een oud mediterrane blauwe druivenras. De druif wordt geteeld in de Languedoc, Roussillon, Provence en in de zuidelijke Rhône.
De druif voelt zich het beste in een droog klimaat en steen- en kleibodems. Wijnen gemaakt van de Cinsault druiven worden vaak in blends gebruikt met andere druivenrassen als de Grenache, Syrah, en de Cabernet Sauvignon. De druif levert lichte en fruitige wijnen met een zachte kleur. De Cinsault druif is vooral geschikt om lichte rosé wijnen van te maken.
eXcès rosé komt uit het diepe Zuiden van de Languedoc. Heerlijk fruitig, briljante smaak, een waar genot als aperitief en bij een lekker diner.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Wietze Snaak
"Proef de Provence in een Languedoc wijn...en dat lukt met de Exces. In kleur, geur en smaak en zeer betaalbaar. " Lees meer
Licht gerijpte rode wijn met een subtiele geur van kers, pruim, vijg, kruidnagel en bosgrond. Elegant en heerlijk sappig met soepele tannines en een evenwichtige frisheid. De finale is kruidig met tonen van laurier, tijm en toast. Fraai om zo van te genieten, of te drinken bij tajine met kip, aubergine en olijven, of lamsbout met Provençaalse kruiden.
Verleidelijke, intens fruitige en soepele rode wijn met een verfijnde geur van rode bes, framboos, kers en specerijen. Lichtvoetige, sappige stijl met puur rood fruit, evenwichtige frisheid en fijne tannines.
10,95 9,80 per fles