Dan bent u bij Jos Beeres Wijnkoperij aan het juiste adres. Wij bieden de heerlijke wijnen van Château de la Jaubertie aan. Zowel rood, wit als rosé wijnen zijn er te vinden.
Bestel de heerlijke wijnen van Château de la Jaubertie snel en eenvoudig online bij Jos Beeres Wijnkoperij. Al sinds de oprichting in 1879 staat deze zaak voor kwaliteit, service en innovatie. Laat u verrassen door het assortiment.
Bekijk hieronder het assortiment aan Jaubertie wijnen.
Franse volrode wijn met een aroma van rood fruit en eikenhout. Gemaakt van merlot- en malbecdruiven. De smaak is soepel, elegant en fris. Lekker bij gerookte ham en gevogelte.
Sappige, frisdroge witte wijn uit Frankrijk, met de geur van fijn geel fruit en citrus. Dankzij de verfijnde en sappige smaak is deze wijn heerlijk als aperitief, maar ook uitstekend te combineren met vis.
Franse witte wijn met een aroma van rijp tropisch fruit (mango en ananas) en gedoseerd eikenhout. De smaak is vol, aanhoudend en evenwichtig zoet. Verfijnde wijn, heerlijk bij vruchtendesserts of als aperitief met toast en paté.
Flesinhoud: 500 ml
Krachtige witte wijn uit Frankrijk, met de geur van tropisch fruit en eikenhout. De volle smaak is lekker op zichzelf, maar ook heerlijk in combinatie met knoflookgamba's, gegrilde vis, kip of wit vlees.
Droge witte wijn uit Frankrijk, met aroma's van geel fruit, boter en citrus en een volle, krachtige smaak. Heerlijk bij vis of wit vlees met een romige saus, schaaldieren of een stukje kaas.
Franse rode wijn met de geur van rijp, donker fruit en nieuw eikenhout. De smaak is stevig en soepel. Past goed bij gegrild rundvlees, eendenborst of kaas en stokbrood.
Château de la Jaubertie in de Bergerac is een historisch monument. Welverdiend, want het heeft een lange en veelbewogen geschiedenis. Zo deed het ooit dienst als jachtslot voor Henry IV en herbergde het tijdens de Franse revolutie de lijfarts van Marie-Antoinette. Na de nodige ver- en herbouwingen werd het landgoed in de jaren zeventig van de vorige eeuw eigendom van de familie Ryman en belandde in rustiger vaarwater.
De streek Bergerac ligt tegen de Bordeaux aan, maar het klimaat is hier iets heter en droger, wat gunstig is voor biologische teelt. De Rymans werken dan ook heel biologisch (én duurzaam: regenwater wordt opgevangen, de flessen zijn van gerecycled glas) en doet dat met veel aandacht voor detail. Braakliggende percelen worden bijvoorbeeld beplant met gewassen als maïs, waar vogels op afkomen die vervolgens weer schadelijke insecten vangen.
Uiteraard krijgt ook het wijn maken zeer serieuze aandacht van wijnmaker en internationaal wijnconsultant Hugh Ryman. Elke stap in het proces - van de selectie van de druiven en de keuze van de gisten tot de rijping en het blenden - is doordacht. En het resultaat van al dat werk? Wijnen die je moeiteloos doordrinkt...