Argentinië is een toonaangevend wijnland in Zuid-Amerika, met de grootste aanplant in de regio. Ongeveer 60% van de Argentijnse wijnproductie komt uit de Mendoza-regio, die ver landinwaarts ligt, dicht bij de Andes. De wijngaarden in Mendoza liggen op grote hoogtes, tot wel 1200 meter boven zeeniveau. Het is een droog gebied, maar wijnproducenten compenseren dit door irrigatie met smeltwater uit de Andes. Dankzij de grote hoogte is het zonlicht intens, wat zorgt voor druiven met een zeer geconcentreerde smaak. Belangrijke wijngebieden buiten Mendoza zijn San Juan en La Rioja, beide ten noorden van Mendoza. Nog noordelijker ligt Salta, met de hoogste wijngaarden van het land op 1500 meter. Meer naar het zuiden, in Patagonië, is Neuquén een opkomend wijngebied.
Meer dan driekwart van de Argentijnse wijnproductie bestaat uit rode wijnen. Het visitekaartje van Argentinië is wijn van de malbec, de nationale druif. Ook cabernet sauvignon gedijt er goed. Bij witte wijnen zijn vooral chardonnay en het aromatische, inheemse ras torrontés geliefd.
Robijnrode wijn met een sprekende geur van kers, zwarte bes, toast en specerijen (laurier en peper). Heerlijk fruitig en sappig in smaak met soepele tannine en een evenwichtige frisheid. De finale is aanhoudend met subtiel eiken. Verfijnde rode wijn om te combineren met bijvoorbeeld gebraden eend, gegrilde groenteschotel of stoof van ossenhaas.
Aanbeveling van Hubrecht Duijker, Vinpressionist
"We hebben deze lekker levendige, ferme maar niet heftige wijn thuis geserveerd bij gebakken lamskoteletten – en genoten zéér..." Lees meer
Volle en krachtige rode wijn met een heerlijke zachte smaak en een fraai aroma van rijp rood fruit, koffie en wat mint. Goed te combineren met smaakrijke gerechten van rundvlees of wild.
Aromatische Argentijnse droge witte wijn met de geur van rijp tropisch fruit en milde eikenhout nuances. De smaak is zacht, geurig, vol en aromatisch. Erg lekker bij vis, gevogelte en pasta.
Vol, dik en dankzij fijne tannines en voldoende zuren toch ook verleidelijk spannend. Volop zoet fruit, krenten, tabak, specerijen, peper.
Prachtige, eikengerijpte topper uit Altamira, met concentratie en lengte. Dé wijn bij geroosterd vlees en stoofgerechten.
Verleidelijke, houtgerijpte rode wijn met een open geur van zwarte bes, pruim, kers, vanille en kruidnagel. Heerlijk vol en sappig met rijp donker fruit, soepele tannine en een mooie frisheid.
Verleidelijke, intense rode wijn met een verfijnde geur van kers, pruim, zwarte bes en ceder. De smaak is vol met rijp fruit, evenwichtige zuren en soepele tannines. Elegante afdronk met nuances van peper en laurier.
Rijke rode wijn met een gelaagde geur van kers, pruim, zwarte bes, ceder en lavendel. Krachtige, volle smaak met puur donker fruit, mooie fraîcheur en versmolten tannines. De finale is lang en verfijnd met nagalm van luxe eiken.
Volle, soepele Argentijnse droge witte wijn met een aangenaam aroma van licht tropisch fruit en milde toastgeuren. De smaak is zacht en fris. Lekker bij koude voorgerechten met vis of gevogelte, of bij gebakken vis.